Druh jídla Hlavní chod
                Obtížnost Střední
                Příprava 165 min.
              
            
            
          | Jehněčí hřbet | 800 g | 
| Česnek propasírovaný | 3 ks stroužky | 
| Česnek | 2 ks stroužky | 
| Černý pepř mletý | 1 lžička | 
| Rozmarýn | 2 snítky | 
| Rozmarýn mletý sušený | 1 lžička | 
| Voda | 500 ml | 
| Masox | 1 ks | 
| Čerstvé bylinky (koriandr, máta, petržel nať) | 50 g | 
| Kuskus | 200 g | 
| Vinný ocet | 1 lžíce | 
| Olivový olej | 4 lžíce | 
| Zeleninový bujón | 1 ks | 
| Máslo | 1 lžíce | 
| Sůl | 1 lžička | 
              Na pečeni
              Jehněčí hřbet 800 g
              Česnek propasírovaný 3 ks stroužky
              Česnek 2 ks stroužky
              Olivový olej 2 lžíce
              Černý pepř mletý 1 lžička
              Rozmarýn 2 snítky
              Rozmarýn mletý sušený 1 lžička
              Sůl 1 lžička
              Máslo 1 lžíce
            
Technologický postup: jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do mřížky. Vetřeme sůl, pasírovaný česnek, pepř a rozmarýn. Zakryjeme alobalem a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Rozehřejeme pánev, přilijeme olej. Marinované maso vložíme do pánve a opékáme 3 minuty z každé strany. Přidáme máslo, stroužky česneku a snítky rozmarýnu.
Maso vložíme do připravené nádoby, zalijeme marinádou z pánve a dáme péci do trouby na 170 °C na 12 minut. Během pečení maso poléváme výpekem. Po upečení vypneme troubu a necháme maso dojít dalších 15 minut.
              Výpek omáčka
              Výpek z masa
              Masox 1 ks
              Voda 200 ml
            
Technologický postup: Slijeme výpek do rendlíku, přidáme masox a vodu. Převaříme a částečně vyvaříme přebytečnou vodu.
              Kuskus
              Kuskus 200 g
              Čerstvé bylinky (koriandr, máta, petržel nať) 50 g
              Vinný ocet 1 lžíce
              Olivový olej 2 lžíce
              Voda 300 ml
              Zeleninový bujón 1 ks
            
Technologický postup: převaříme vodu se zeleninovým kuskusem. Po provaření zalijeme kuskus a necháme 8 minut odstát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a bylinek.