Druh jídla Dezerty
Obtížnost Snadné
Příprava 45 min.
| Měkký tvaroh (ideálně v kostce) | 250 g |
| Změklé máslo | 150 g |
| Cukr moučka | 200 g |
| Vejce | 3 |
| Vanilkový cukr | 1 |
| Rum | 2 lžíce |
| Hladká mouka | 500 g |
| Mléko | 5 lžíc |
| Kypřicí prášek | 1 |
| Hrst pařených mandlí | |
| Hrst spařených rozinek |
Tvaroh, změklé máslo, cukr a vejce utřeme do hladka. Pak přidáme ostatní suroviny a propracujeme v tužší těsto na konec vpracujeme spařené rozinky a mandle, část mandlí si necháme na posypání. Vytvoříme bochánek, který dáme na plech s pečícím papírem potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi a dáme do vyhřáté trouby na 180-200 stupňů na tuto teplotu pečeme cca 10 minut pak dopékáme na 160 stupňů, pokud by se mazanec připaloval je nutné ho zakrýt alobalem. Tip: tvarohový mazanec nenařezáváme, aby nám při pečení nepraskl.