Velikonoční zajíčci 6 - 8 porcí

Velikonoční zajíčci Druh jídla Dezerty Obtížnost Snadné Příprava 60 min.

Těsto mandlové

Mandlová mouka150 g
Celozrnná pšeničná mouka80 g
Mouka hladká40 g
Máslo150 g
Vejce1 ks
Cukr moučka75 g
Mandlový cukr Vitana1 ks
Kypřící prášek Vitana½ ks

Příprava receptu

Do prosáté mouky zamícháme kypřicí prášek. Máslo si necháme povolit a poté ho zaděláme s cukrem a vejci. Do vzniklé směsi vmícháme zbylé sypké suroviny. Těsto zabalíme a necháme hodinu odležet v lednici. Poté ho rozválíme a vykrajujeme velikonoční tvary. Polovině motivů vykrojíme střed malým srdíčkem a pečeme při 180°C dozlatova. Upečené tvary rozdělíme na spodní části a vršky s vykrojeným srdíčkem. Na dolní část namažeme jahodovou marmeládu, spodní část pocukrujeme. Poté horní a spodní část slepíme.

Dohotovení

Jahodová marmeláda Hamé200 g
Cukr moučka100 g