Budete potřebovat

Vitana Poctivá majonéza 4 lžíce
brambory typu A 2 kg
mrkev 4 ks
žlutá cibule 1 ks
červená cibule 1 ks
bílá cibule 1 ks
šalotka 3 ks
lahůdkové cibulky 2 ks
sterilované okurky 5 ks
slepičí vejce 4
křepelčí vejce 8
červená kapie 1 ks
stonky řapíkatého celeru 3
jablka různých odrůd 2
zelený hrášek 5 lžic
Vitana Poctivá Tatarská omáčka 4 lžíce
plnotučná hořčice 2 lžíce
sůl (dle chuti)
pepř (dle chuti)
med (dle chuti)

Příprava receptu

Brambory uvaříme den předem v solném roztoku (voda a sůl – 4:1). Je nutné, aby byly brambory bez známek poškození, nepopraskané. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev vaříme zvlášť v osolené vodě. Mrkev, všechny cibule a okurky nakrájíme na menší kostičky. Mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl. Červenou kapii týden předem spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a ve větších kusech vložíme do okurkového láku „natáhnout“ chuť. Křupavou ochucenou kapii pokrájíme na menší kostičky. Řapíkatý celer důkladně očistíme od tuhých vláken a nakrájíme na velmi jemné kousky. Dvě různé odrůdy jablek oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla. Slepičí a křepelčí vejce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na čtvrtinky a použijeme na dozdobení porcí. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně, promícháme.
Uložit do pdf Tisknout