Recepty
- Nacházíte se:
- Úvod
- Recepty
- Saláty
- Salát z barevné čočky s římským salátem, zakysaná smetana s majoránkou
- Chod
- Saláty
- Příležitost
- Pro každý den
- Náročnost
- Snadné
- Doba přípravy
- 40 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Čočka červená
- 100 g
- Čočka velkozrnná
- 200 g
- Čočka černá beluga
- 100 g
- Olej olivový
- Sůl
- Salát římský
- 500 g
- Smetana zakysaná
- 1 kelímek
- Majoránka sušená
- Víno bílé
- 1 l
PŘÍPRAVA RECEPTU
Klasickou velkozrnnou čočku předem namočíme na 30 minut. Čočku uvaříme (každou zvlášť) v bílém víně a ochutíme solí. Pro zachování krásně křupavé konzistence je potřeba červenou čočku vařit maximálně 2 minuty, černou čočku cca 10 minut!
Po vystydnutí smícháme čočku dohromady s olivovým olejem. Nasekáme římský salát a vše promícháme. Zakysanou smetanu okořeníme majoránkou a podáváme se salátem.