Budete potřebovat
| Čočka červená | 100 g | 
| Čočka velkozrnná | 200 g | 
| Čočka černá beluga | 100 g | 
| Olej olivový | |
| Sůl | |
| Salát římský | 500 g | 
| Smetana zakysaná | 1 kelímek | 
| Majoránka sušená | |
| Víno bílé | 1 l | 
Příprava receptu
Klasickou velkozrnnou čočku předem namočíme na 30 minut. Čočku uvaříme (každou zvlášť) v bílém víně a ochutíme solí. Pro zachování krásně křupavé konzistence je potřeba červenou čočku vařit maximálně 2 minuty, černou čočku cca 10 minut!Po vystydnutí smícháme čočku dohromady s olivovým olejem. Nasekáme římský salát a vše promícháme. Zakysanou smetanu okořeníme majoránkou a podáváme se salátem.
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
 
                                     
                                         
                                         
                                         
                             
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        