Budete potřebovat
brambor typu A | 1500 g |
mrkev | 200 g |
celer | 100 g |
petržel | 100 g |
Vitana Poctivá majonéza | 200 g |
anglická slanina | 50 g |
vejce | 4 |
zakysaná smetana 18% | 100 ml |
kyselé okurky | 200 g |
jarní cibulky | 50 g |
dijonská hořčice | 50 g |
medová hořčice | 100 g |
jablka (Golden) | 2 ks |
sůl, pepř, cukr (dle chuti) | |
šťáva z citronu (dle chuti) | |
okurkový nálev (dle chuti) |
Příprava receptu
Brambory uvaříme ve vývaru spolu s divokým kořením. Horké oloupeme a vhodíme do láku od okurek smíchaného s vývarem. Mrkev, celer a petržel opět uvaříme ve vývaru, po uvaření necháme ve vývaru vychladnout. Slanina osmažíme na pánvi a do salátu ji přidáme i s olejem, na kterém byla restovaná. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé okurky a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Přidáme zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a medovou hořčici. Jablka nastrouháme nahrubo a zakápneme citrónem.Dochuceno solí, pepřem a lákem z okurek. Brambory spolu s vejci jsme přidávaly až poslední kvůli zachování tvaru kostiček.