Budete potřebovat

červená řepa předvařená, loupaná 300 g
kořenicí směs Gurmánské italské koření 2 kávové lžičky
čerstvý kozí sýr 180 g
jablka (ideálně Granny Smith) 1 ks
rukola 30 g
extra panenský olivový olej 20 ml
balzamikový ocet 25 ml
čerstvě mletý pepř
sůl

Příprava receptu

Recepty připravené ve spolupráci s šéfkuchařem Lukášem Limprechtem.

Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet. Řepu potom grilujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme kořenicí směs a naaranžujeme na talíř spolu s kozím sýrem, jablky nakrájenými na tenké nudličky a rukolou. Na závěr pokapeme olivovým olejem.
Uložit do pdf Tisknout