Budete potřebovat
brambory | 1 kg |
šalotka | 80 g |
sterilovaný hrášek (bez nálevu) | 80 g |
středně velké mrkve | 4 |
kyselé okurky | 5 ks |
Vitana poctivá majonéza | 300 g |
hořčice | 1 lžíce |
smrkový džem (z mladých výhonků) | 100 g |
jedlé kaštany | 150 g |
Příprava receptu
Uvaříme brambory. V octové vodě pomalu uvaříme také mrkev. Troubu rozpálíme na 200°C a pečeme kaštany po dobu 10 až 15 minut.Nakrájíme kyselé okurky, mrkev, kaštany a brambory. Vše smícháme, přidáme hrách a spařenou šalotku.
Majonézu smícháme se smrkovým džemem, citronovou šťávou a hořčicí. Přidáme sůl a pepř a smícháme s majonézou. Nakonec smícháme vše dohromady. Udíme a podáváme na dřevu.