Budete potřebovat

Olej 50 ml
Střední cibule nakrájená na kostičky 1 ks
Česnek nakrájený na plátky 1 stroužek
Hovězí mleté maso 500 g
Sůl
Černý mletý pepř
Nakrájená rajčata na kostičky 150 g
Rajčatový základ Vitana 1 ks
Bešamelový základ Vitana 1 ks
Parmazán nastrouhaný na jemno 50 g
Mozzarela nakrájená na plátky 125 g
Lasagne těstoviny 11 ks

Příprava receptu

Na rozehřátém oleji o restujeme cibuli s česnekem cca 1 minutu, pak přidáme maso, které jsme si dochutili solí a pepřem, vše opékáme do zlatova. Nakonec přidáme rajčata a zalijeme rajčatovým základem, přivedeme k varu za stálého míchání a stáhneme z ohně, vše dochutíme bazalkou

.

Do zapékací misky dáme 1/3 masové směsi a rozprostřeme na to 3,5 lasagne. Dále 1/3 masové směsi, posypeme 1/3 parmazánu, 1/3 bešamelového základu a rozprostřeme. Další vrstva 3,5 lasagne, 1/3 masové směsi, posypeme 1/3 parmazánu, 1/3 bešamelového základu a rozprostřeme.

Na konec dáme 4 lasagne zalijeme zbytkem bešamelu, posypeme zbytkem parmazánu a rozprostřeme. Vrch zapékací misky zabalíme do alobalu a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 40 minut, poté sundáme alobal a rozprostřeme mozzarellu a dáme zapéct na 10 minut do trouby. Poté vyndáme a necháme odležet, aby se lasagne zatáhly.

Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Vitana mlýnek Pepř Vitana mlýnek Pepř