Budete potřebovat
Olej | 50 ml |
Střední cibule nakrájená na kostičky | 1 ks |
Česnek nakrájený na plátky | 1 stroužek |
Hovězí mleté maso | 500 g |
Sůl | |
Černý mletý pepř | |
Nakrájená rajčata na kostičky | 150 g |
Rajčatový základ Vitana | 1 ks |
Bešamelový základ Vitana | 1 ks |
Parmazán nastrouhaný na jemno | 50 g |
Mozzarela nakrájená na plátky | 125 g |
Lasagne těstoviny | 11 ks |
Příprava receptu
Na rozehřátém oleji o restujeme cibuli s česnekem cca 1 minutu, pak přidáme maso, které jsme si dochutili solí a pepřem, vše opékáme do zlatova. Nakonec přidáme rajčata a zalijeme rajčatovým základem, přivedeme k varu za stálého míchání a stáhneme z ohně, vše dochutíme bazalkou
.Do zapékací misky dáme 1/3 masové směsi a rozprostřeme na to 3,5 lasagne. Dále 1/3 masové směsi, posypeme 1/3 parmazánu, 1/3 bešamelového základu a rozprostřeme. Další vrstva 3,5 lasagne, 1/3 masové směsi, posypeme 1/3 parmazánu, 1/3 bešamelového základu a rozprostřeme.
Na konec dáme 4 lasagne zalijeme zbytkem bešamelu, posypeme zbytkem parmazánu a rozprostřeme. Vrch zapékací misky zabalíme do alobalu a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 40 minut, poté sundáme alobal a rozprostřeme mozzarellu a dáme zapéct na 10 minut do trouby. Poté vyndáme a necháme odležet, aby se lasagne zatáhly.