Budete potřebovat
treska tmavá filet | 720 g |
kořenicí směs Marinovaná ryba | 2 polévkové lžíce |
šťáva z citronu a pomeranče | 30 ml |
lilek | 150 g |
cuketa | 150 g |
paprika mix | 150 g |
cibule červená | 150 g |
kořenicí směs Gurmánská zelenina | 2 polévkové lžíce |
extra panenský olivový olej | 30 ml |
Příprava receptu
Recepty připravené ve spolupráci s šéfkuchařem Lukášem Limprechtem.Rybu rozdělíme na čtyři porce po 180 g. Šťávu z pomeranče a citronu smícháme s kořenicí směsí Marinovaná ryba Vitana, vložíme do ní rybu a necháme marinovat přibližně 20 minut. Na rozpálený gril položíme hliněný grilovací tácek, který vyložíme z poloviny pečícím papírem pro snadnější manipulaci s rybou (maso je křehké, abychom jej nepotrhali). Papír potřeme olivovým olejem a rybu grilujeme 3 minuty z každé strany. Současně grilujeme zeleninu, kterou potom smícháme s olivovým olejem a kořenicí směsí Gurmánská zelenina.