Houbové rizoto

  • Hlavní
    chody
  • Dětská párty
  • 25 min
  • 4
Houbové rizoto
3.0
4109

Budete potřebovat

olej 3 lžíce
žampióny 10 ks
rýže 500 g
sůl špetka
voda 250 ml
strouhaný parmezán 250 g
máslo 1 lžíce
cibule 1 ks
houbové koření 2 lžíce

Příprava receptu

V pánvi na oleji osmahněte 3 až 4 minuty na větší kusy nakrájené žampiony, sundejte z pánve a udržujte teplé.
Do pánve dejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte do zlatova, následně přidejte  rýži a minutku orestujte. Zalijte sběračkou horké vody s rozmíchaným houbovým kořením. Kontrolujte množství vody a postupně přilévejte, dokud není rýže al dente.
Až je rýže hotová, odstavte pánev z plotny, vmíchejte máslo, větší část parmezánu a míchejte, rizoto zkrémovatí. 
Podávejte posypané žampiony, zbylým sýrem a bylinkami dle chuti.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Houbové koření Houbové koření

Kam pokračovat

Grilovaný hermelín ve slaninovém kabátku