Budete potřebovat
olej | 3 lžíce |
žampióny | 10 ks |
rýže | 500 g |
sůl | špetka |
voda | 250 ml |
strouhaný parmezán | 250 g |
máslo | 1 lžíce |
cibule | 1 ks |
houbové koření | 2 lžíce |
Příprava receptu
V pánvi na oleji osmahněte 3 až 4 minuty na větší kusy nakrájené žampiony, sundejte z pánve a udržujte teplé.Do pánve dejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte do zlatova, následně přidejte rýži a minutku orestujte. Zalijte sběračkou horké vody s rozmíchaným houbovým kořením. Kontrolujte množství vody a postupně přilévejte, dokud není rýže al dente.
Až je rýže hotová, odstavte pánev z plotny, vmíchejte máslo, větší část parmezánu a míchejte, rizoto zkrémovatí.
Podávejte posypané žampiony, zbylým sýrem a bylinkami dle chuti.