Budete potřebovat
| hovězí krk | 800 g | 
| mrkev | 2 ks | 
| petržel | 1 ks | 
| celer | 1/4 | 
| cibule | 2 ks | 
| slanina | 150 g | 
| anglická slanina | 150 g | 
| žampiony | 100 g | 
| červené víno | 1/2 l | 
| rajčatový protlak | 2 lžíce | 
| švestková povidla | 2 lžíce | 
| brusinkový kompot | 1 lžíce | 
| Masox | 1 kostka | 
Příprava receptu
Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a orestujeme na oleji. Přimícháme na kousky nakrájenou slaninu. Dále přidáme 1 cibuli nakrájenou nadrobno, protlak a na kostky nakrájené maso.Vše osmahneme, osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme Masox a podusíme.
Po 30 minutách přilijeme víno a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme brusinky, povidla, a krátce povaříme.
Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Na pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu, žampiony, druhou cibuli a vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme podle chuti bazalku.
Podáváme s bramborovou kaší.
Produkty k receptu
 
                                         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
 
                                     
                             
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        