Budete potřebovat
hovězí krk | 800 g |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
celer | 1/4 |
cibule | 2 ks |
slanina | 150 g |
anglická slanina | 150 g |
žampiony | 100 g |
červené víno | 1/2 l |
rajčatový protlak | 2 lžíce |
švestková povidla | 2 lžíce |
brusinkový kompot | 1 lžíce |
Masox | 1 kostka |
Příprava receptu
Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a orestujeme na oleji. Přimícháme na kousky nakrájenou slaninu. Dále přidáme 1 cibuli nakrájenou nadrobno, protlak a na kostky nakrájené maso.Vše osmahneme, osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme Masox a podusíme.
Po 30 minutách přilijeme víno a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme brusinky, povidla, a krátce povaříme.
Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Na pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu, žampiony, druhou cibuli a vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme podle chuti bazalku.
Podáváme s bramborovou kaší.