Budete potřebovat
čerstvé pstruhy |
2 ks |
svazek jarní cibulky |
1 ks |
máslo (v pokojové teplotě!) |
100 g |
citron |
1 ks |
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petrželka) |
|
čerstvá bageta (k podávání) |
|
olivový olej |
|
sůl |
|
Bylinkové máslo |
1 ks |
Příprava receptu
Máslo nakrájíme na tenké plátky a v misce pečlivě smícháme s kořením na bylinkové máslo, směs můžeme i lehce osolit. Pstruhy opláchneme, ze všech stran osolíme (i uvnitř) a do bříška jim vložíme pár plátků citrónu, pár plátků bylinkového másla a snítku rozmarýnu. Před grilováním je lehce zakápneme olivovým olejem. K pstruhům se skvěle hodí grilovaná jarní cibulka, tu stačí jen zakápnout olivovým olejem a pár minut opéct na grilu. Pstruhy grilujeme z obou stran,. bude jim stačit asi 10–15 minut. Podáváme s čerstvou bagetou.