Štěpánský hovězí plátek

  • Hlavní
    chody
  • Pro každý den
  • 110 min
  • 4
Štěpánský hovězí plátek
3.0
3797

Budete potřebovat

hovězí maso zadní 500 g
cibule 250 g
olej
sůl
pepř černý mletý Vitana
kmín mletý Vitana
voda 1,25 l
máslo 50 g
tmavá chlazená jíška Vitana 2 větší lžíce
vejce 2 ks

Příprava receptu

Do kastrolu dáme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli nakrájenou na kostky a restujeme dohněda. Dále přidáme hovězí plátky, okořeníme. Plátky opečeme z obou stran, zalijeme vodou a dusíme na středním ohni, než plátky změknou. Pak je vyjmeme, šťávu dochutíme kořením dle vlastní chuti, přidáme máslo, jíšku a povaříme asi 2 minuty. Při servírování klademe na maso plátky natvrdo uvařených vajec. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem, kuskusem nebo bulgurem.
Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Podzimní jablečný závin