Budete potřebovat

sádlo 1 lžíce
cibule 1 ks
slanina 100 g
maďarská klobása 1 ks
protlak 1 ks
voda 600 ml
Masox 1 kostička
kysané zelí 200 g
zakysaná smetana 2 lžíce
chilli mleté dle chuti
pepř černý mletý dle chuti
kmín drcený 1 lžička
sůl 1 lžička

Příprava receptu

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a klobásu na kolečka.
V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme cibuli se slaninou a klobásou dozlatova, poté přidáme protlak, krátce zarestujeme a podlijeme vývarem připraveným z jedné kostičky bujónu.
Do hrnce vložíme zelí, které jsme si propláchli a překrájeli na menší kousky. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi deset minut. V průběhu vaření dochutíme solí, pepřem drceným kmínem a chilli dle chuti. Po deseti minutách stáhneme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Masox 6 kostek Masox 6 kostek