Podzimní polévka z pečené zeleniny s halloumi, chilli a koriandrem

  • Polévky
  • Dětská párty
  • 70 min
  • 4
Podzimní polévka z pečené zeleniny s halloumi, chilli a koriandrem
3.0
0

Budete potřebovat

středí cibule 1 ks
velké mrkve 2 ks
střední brambory 2 ks
stroužky česneku 2 ks
petržel 1 ks
bulvy celeru 1/3
olivový olej 2 lžíce
Vitana koriandr listy 2 lžičky
sýr Halloumi 1 balení
olivový olej nebo ghí 1 lžíce
Vitana Chipotle kousky špetka
slunečnicová semínka hrstka
sůl špetka
pepř špetka

Příprava receptu

Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 200°C. Zeleninu oloupejte, nakrájejte na větší kusy, omyjte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a zasypejte koriandrem. Zelenina se bude péct přibližně 45 minut do změknutí. Mezitím si připravte sýrové krutonky a semínka.

Semínka opražte na suché pánvi, bude to trvat asi 2 minuty. Halloumi nakrájejte na plátky, z plátků na kostičky a ze všech stran osmažte na pánvi na lžíci oleje či ghí.
Zeleninu vyndejte z trouby a rozmixujte tyčovým mixérem. Nazdobte sýrem, koriandrem, semínky a zasypte dle chuti plátky chipotle.
Podávejte s chlebem.

tip: Lze přidat i dýni hokaido nebo sladkou bramboru – batátu, pak ale uberte mrkve.


Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Dýňový cheesecake