Budete potřebovat
máslo |
100 g |
cibule |
500 g |
hladká mouka |
4 polévkové lžíce |
voda |
800 ml |
světlé pivo |
330 ml |
Masox |
2 kostky |
Niva |
100 g |
čerstvá petrželka |
|
chléb |
4 plátky |
Příprava receptu
Na rozehřátém másle orestujeme cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou. Promícháme a zalijeme vodou a pivem. Pro zvýraznění chuti přidáme Masox a za stálého míchání přivedeme polévku k varu. Pak stáhneme plamen a za občasného promíchání vaříme cca 10 minut. Před koncem přidáme nastrouhanou Nivu. Chléb nakrájíme na malé kostičky a v troubě anebo na pánvičce opečeme do zlatova. Při servírování cibulačku dozdobíme čerstvou petrželkou a kostičkami opečeného chleba.