Budete potřebovat
| máslo |
100 g |
| cibule |
500 g |
| hladká mouka |
4 polévkové lžíce |
| voda |
800 ml |
| světlé pivo |
330 ml |
| Masox |
2 kostky |
| Niva |
100 g |
| čerstvá petrželka |
|
| chléb |
4 plátky |
Příprava receptu
Na rozehřátém másle orestujeme cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou. Promícháme a zalijeme vodou a pivem. Pro zvýraznění chuti přidáme Masox a za stálého míchání přivedeme polévku k varu. Pak stáhneme plamen a za občasného promíchání vaříme cca 10 minut. Před koncem přidáme nastrouhanou Nivu. Chléb nakrájíme na malé kostičky a v troubě anebo na pánvičce opečeme do zlatova. Při servírování cibulačku dozdobíme čerstvou petrželkou a kostičkami opečeného chleba.