Budete potřebovat
Čočka červená | 100 g |
Čočka černá beluga | 100 g |
Čočka velkozrnná | 100 g |
Brambory | 200 g |
Zeleninový vývar | 0,5 l |
Smetana ke šlehání | 1 kelímek |
Cibule | 2 ks |
Strouhanka | |
Vejce | 1 ks |
Sůl | |
Pepř | |
Olivový olej | |
Čerstvá pažitka | |
máslo | 2 lžíce |
Příprava receptu
Na oleji opečeme cibulku a přidáme cca 2/3 čočky. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Pak lehce rozmixujeme tak, aby zůstaly kousky čočky. Přidáme smetanu a lžíci másla. Zbytek čočky uvaříme doměkka, vmícháme lžíci másla a polovinu přidáme do polévky. Dochutíme solí a pepřem.Brambory rozvaříme, přidáme zbylou uvařenou čočku, rozmačkáme, přidáme vejce
a vytvarujeme krokety. Obalíme ve strouhance. Osmažíme a podáváme do polévky. Dozdobíme pažitkou.