Budete potřebovat
| Čočka červená | 100 g | 
| Čočka černá beluga | 100 g | 
| Čočka velkozrnná | 100 g | 
| Brambory | 200 g | 
| Zeleninový vývar | 0,5 l | 
| Smetana ke šlehání | 1 kelímek | 
| Cibule | 2 ks | 
| Strouhanka | |
| Vejce | 1 ks | 
| Sůl | |
| Pepř | |
| Olivový olej | |
| Čerstvá pažitka | |
| máslo | 2 lžíce | 
Příprava receptu
Na oleji opečeme cibulku a přidáme cca 2/3 čočky. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Pak lehce rozmixujeme tak, aby zůstaly kousky čočky. Přidáme smetanu a lžíci másla. Zbytek čočky uvaříme doměkka, vmícháme lžíci másla a polovinu přidáme do polévky. Dochutíme solí a pepřem.Brambory rozvaříme, přidáme zbylou uvařenou čočku, rozmačkáme, přidáme vejce
a vytvarujeme krokety. Obalíme ve strouhance. Osmažíme a podáváme do polévky. Dozdobíme pažitkou.