Budete potřebovat

cibule 1
česnek 2 stroužky
červená paprika 2
chilli 1 lžička
paprika uzená sladká 1 lžička
římský kmín 1 lžička
mleté hovězí maso 500 g
vývar 250 ml
Prima Cucina Napoletana 1 sklenice
červené fazole 1 plechovka
hořká čokoláda 1 kostička

Příprava receptu

Cibuli nakrájíte najemno a osmažíte ji v hrnci na lžíci oleje.
Když zesklovatí přidáte papriku nakrájenou na kostičky a po pár minutách také mleté hovězí maso.
Až se maso začne zatahovat, přidáte prolisovaný česnek, uzenou papriku, římský kmín a chilli. Vše také osolíte a zalijete rajčatovou omáčkou.
Plamen stáhnete na minimum a podlijete trochou vývaru.
Necháte pomalu dusit, asi hodinu až dvě, případně podlijete dalším vývarem. Před koncem vaření přidáte kostičku hořké čokolády. Podáváte s rýži a dalšími doporučenými dobrotami.


Uložit do pdf Tisknout