Budete potřebovat
rýže | 300 g |
Tekutý bujón zeleninový | 1,5 lžíce |
cibule | 1 ks |
řapíkatý celer | 1 ks |
bílé víno suché | 200 ml |
česnek | 1 stroužek |
zelený hrášek | 250 g |
Příprava receptu
Rozmícháme 1,5 lžíce tekutého bujónu v 700 ml horké vody.Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a řapíkatým celerem. Až bude zelenina měkká, přidáme rýži a na prudko ji opražíme.
Pak do rozpálené rýže vlijeme víno, necháme odpařit a přidáme první část vývaru z Masoxu a na mírném ohni necháme pobublávat. Teprve až se vsákne první část vývaru, přilijeme další. Bude to trvat asi 15 minut.
Do uvařené rýže, kterou odstavíme z plamene, vmícháme máslo, parmazán a zblanšírovaný hrášek, přikryjeme poklicí a necháme chvilku odstát. Po dvou minutách dosáhneme toho, že rizoto bude mít krémovou konzistenci.
Servírovat můžeme ozdobené bylinkami jako je máta.