Hráškové rizoto

  • Hlavní
    chody
  • Dětská párty
  • 0 min
  • 0
Hráškové rizoto
3.0
2687

Budete potřebovat

rýže 300 g
Tekutý bujón zeleninový 1,5 lžíce
cibule 1 ks
řapíkatý celer 1 ks
bílé víno suché 200 ml
česnek 1 stroužek
zelený hrášek 250 g

Příprava receptu

Rozmícháme 1,5 lžíce tekutého bujónu v 700 ml horké vody.
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a řapíkatým celerem. Až bude zelenina měkká, přidáme rýži a na prudko ji opražíme.
Pak do rozpálené rýže vlijeme víno, necháme odpařit a přidáme první část vývaru z Masoxu a na mírném ohni necháme pobublávat. Teprve až se vsákne první část vývaru, přilijeme další. Bude to trvat asi 15 minut.
Do uvařené rýže, kterou odstavíme z plamene, vmícháme máslo, parmazán a zblanšírovaný hrášek, přikryjeme poklicí a necháme chvilku odstát. Po dvou minutách dosáhneme toho, že rizoto bude mít krémovou konzistenci. 
Servírovat můžeme ozdobené bylinkami jako je máta.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Tekutý bujón zeleninový Tekutý bujón zeleninový

Kam pokračovat

Hovězí guláš s červeným vínem a bylinkami