zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Králík na medvědím česneku

3,1 Hodnotilo: 857 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Velikonoce
Náročnost
Střední
Doba přípravy
90 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

medvědí česnek
60 g
cibule
2 ks
citron
1
voda
400 ml
Hovězí bujón
2 kostky
králičí maso
1 kg
máslo
2 polévkové lžíce
hladká mouka
2 polévkové lžíce
pepř černý mletý
špetka
sůl
1 lžička soli
víno bílé suché
125 ml
zakysaná smetana
300 ml

PŘÍPRAVA RECEPTU

Králíka omyjeme a naporcujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na poloviny.
Z vody a kostek bujónu připravíme vývar. Přivedeme k varu bílé víno, přidáme polovinu vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso není měkké, poté maso vyjmeme a uchováme v teple.
Vývar zcedíme přes síto, přidáme zbytek vývaru a přivedeme k varu, přidáme mouku utřenou s máslem a provaříme asi 5 minut.
Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přidáme do omáčky, dochutíme solí a citronovou šťávou. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Králík na medvědím česneku

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT