Králík na medvědím česneku

  • Hlavní
    chody
  • Velikonoce
  • 90 min
  • 4
Králík na medvědím česneku
3.0
2171

Budete potřebovat

medvědí česnek 60 g
cibule 2 ks
citron 1
voda 400 ml
Hovězí bujón 2 kostky
králičí maso 1 kg
máslo 2 polévkové lžíce
hladká mouka 2 polévkové lžíce
pepř černý mletý špetka
sůl 1 lžička soli
víno bílé suché 125 ml
zakysaná smetana 300 ml

Příprava receptu

Králíka omyjeme a naporcujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na poloviny.
Z vody a kostek bujónu připravíme vývar. Přivedeme k varu bílé víno, přidáme polovinu vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso není měkké, poté maso vyjmeme a uchováme v teple.
Vývar zcedíme přes síto, přidáme zbytek vývaru a přivedeme k varu, přidáme mouku utřenou s máslem a provaříme asi 5 minut.
Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přidáme do omáčky, dochutíme solí a citronovou šťávou. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme
Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem