Budete potřebovat
| medvědí česnek | 60 g |
| cibule | 2 ks |
| citron | 1 |
| voda | 400 ml |
| Hovězí bujón | 2 kostky |
| králičí maso | 1 kg |
| máslo | 2 polévkové lžíce |
| hladká mouka | 2 polévkové lžíce |
| pepř černý mletý | špetka |
| sůl | 1 lžička soli |
| víno bílé suché | 125 ml |
| zakysaná smetana | 300 ml |
Příprava receptu
Králíka omyjeme a naporcujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na poloviny.Z vody a kostek bujónu připravíme vývar. Přivedeme k varu bílé víno, přidáme polovinu vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso není měkké, poté maso vyjmeme a uchováme v teple.
Vývar zcedíme přes síto, přidáme zbytek vývaru a přivedeme k varu, přidáme mouku utřenou s máslem a provaříme asi 5 minut.
Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přidáme do omáčky, dochutíme solí a citronovou šťávou. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme