zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem

3,0 Hodnotilo: 767 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Velikonoce
Náročnost
Střední
Doba přípravy
165 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Jehněčí hřbet
800 g
Česnek propasírovaný
3 ks stroužky
Česnek
2 ks stroužky
Pepř černý mletý
1 lžička
Rozmarýn
2 snítky
Rozmarýn mletý sušený
1 lžička
Voda
500 ml
Masox
1 ks
Čerstvé bylinky (koriandr, máta, petržel nať)
50 g
Kuskus
200 g
Vinný ocet
1 lžíce
Olivový olej
4 lžíce
Zeleninový bujón
1 ks
Máslo
1 lžíce
Sůl
1 lžička
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Na pečeni
Jehněčí hřbet 800 g
Česnek propasírovaný 3 ks stroužky
Česnek 2 ks stroužky
Olivový olej 2 lžíce
Černý pepř mletý 1 lžička
Rozmarýn 2 snítky
Rozmarýn mletý sušený 1 lžička
Sůl 1 lžička
Máslo 1 lžíce

Postup: Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do mřížky. Vetřeme sůl, pasírovaný česnek, pepř a rozmarýn. Zakryjeme alobalem a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Rozehřejeme pánev, přilijeme olej. Marinované maso vložíme do pánve a opékáme 3 minuty z každé strany. Přidáme máslo, stroužky česneku a snítky rozmarýnu.
Maso vložíme do připravené nádoby, zalijeme marinádou z pánve a dáme péci
do trouby na 170 °C na 12 minut. Během pečení maso poléváme výpekem. Po upečení vypneme troubu a necháme maso dojít dalších 15 minut.

Výpek omáčka
Výpek z masa
Masox 1 ks
Voda 200 ml

Postup: Slijeme výpek do rendlíku, přidáme masox a vodu. Převaříme a částečně vyvaříme přebytečnou vodu.

Kuskus
Kuskus 200 g
Čerstvé bylinky (koriandr, máta, petržel nať) 50 g
Vinný ocet 1 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Voda 300 ml
Zeleninový bujón 1 ks

Postup: převaříme vodu se zeleninovým kuskusem. Po provaření zalijeme kuskus a necháme 8 minut odstát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a bylinek.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT