Budete potřebovat
| Žlutý půlený hrách | 300 g |
| Máslo | |
| Olej olivový | |
| Sůl | |
| Česnek | 3 větší stroužky |
| Cukr | 1 lžíce |
| Smetana | 4 dcl |
| Pstruh filet bez kosti | 600 g |
| Majoránka | |
| Zeleninový vývar | 0,5 l |
Příprava receptu
Žlutý hrách namočíme na 30 minut a pak vaříme ve vývaru. Přidáme majoránku, máslo a 3 dcl smetany. Necháme na pánvi zkaramelizovat cukr, přidáme najemno nasekaný česneka nakonec máslo. Zalijeme 1 dcl smetany. Omáčku rozmixujeme dohladka.
Filet ze pstruha ochutíme solí, nařízneme kůži a zprudka opečeme na oleji. Hned podáváme.
Produkty k receptu