Recepty
- Nacházíte se:
- Úvod
- Recepty
- Hlavní chod
- Krém ze žlutého hrachu, grilovaný filet ze pstruha, omáčka z pečeného česneku
Krém ze žlutého hrachu, grilovaný filet ze pstruha, omáčka z pečeného česneku
3,0 Hodnotilo: 1668 lidí- Chod
- Hlavní chod
- Příležitost
- Pro každý den
- Náročnost
- Snadné
- Doba přípravy
- 45 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Žlutý půlený hrách
- 300 g
- Máslo
- Olej olivový
- Sůl
- Česnek
- 3 větší stroužky
- Cukr
- 1 lžíce
- Smetana
- 4 dcl
- Pstruh filet bez kosti
- 600 g
- Majoránka
- Zeleninový vývar
- 0,5 l
PŘÍPRAVA RECEPTU
Žlutý hrách namočíme na 30 minut a pak vaříme ve vývaru. Přidáme majoránku, máslo a 3 dcl smetany. Necháme na pánvi zkaramelizovat cukr, přidáme najemno nasekaný česnek
a nakonec máslo. Zalijeme 1 dcl smetany. Omáčku rozmixujeme dohladka.
Filet ze pstruha ochutíme solí, nařízneme kůži a zprudka opečeme na oleji. Hned podáváme.