Budete potřebovat
kuřecích vykostěných stehen – vrchní část | 600 g |
Marináda ↓ | |
šalotka | 1 |
Gorilovací koření na steak | |
česneku | 4 stroužky |
Sójová omáčka bez lepku | 3 lžíce |
rýžového vína | 3 lžíce |
hnědého cukru | 2 lžíce |
limetkové šťávy | 1 lžíce |
arašídového oleje | 1 lžíce |
Bambusové grilovací jehly | |
Arašídová omáčka ↓ | |
kokosového mléka | 400 ml |
nesolených arašídů | 1 hrnek |
Čína - bez soli | |
Chilli kousky | |
Sójová omáčka sladká | |
sezamového oleje | 1 lžička |
hnědého cukru | 1 lžíce |
citronové šťávy | 1 lžíce |
oleje | 2 lžíce |
Příprava receptu
Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme olejem a vložíme do menšího pekáčku. Přelijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřeme od marinády a grilujeme za občasného otáčení a potírání olejem dozlatova.Suroviny na omáčku rozmixujeme a vzniklou pastu zahřejeme – nevaříme!