Budete potřebovat
| kuřecích vykostěných stehen – vrchní část | 600 g |
| Marináda ↓ | |
| šalotka | 1 |
| Gorilovací koření na steak | |
| česneku | 4 stroužky |
| Sójová omáčka bez lepku | 3 lžíce |
| rýžového vína | 3 lžíce |
| hnědého cukru | 2 lžíce |
| limetkové šťávy | 1 lžíce |
| arašídového oleje | 1 lžíce |
| Bambusové grilovací jehly | |
| Arašídová omáčka ↓ | |
| kokosového mléka | 400 ml |
| nesolených arašídů | 1 hrnek |
| Čína - bez soli | |
| Chilli kousky | |
| Sójová omáčka sladká | |
| sezamového oleje | 1 lžička |
| hnědého cukru | 1 lžíce |
| citronové šťávy | 1 lžíce |
| oleje | 2 lžíce |
Příprava receptu
Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme olejem a vložíme do menšího pekáčku. Přelijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřeme od marinády a grilujeme za občasného otáčení a potírání olejem dozlatova.Suroviny na omáčku rozmixujeme a vzniklou pastu zahřejeme – nevaříme!