Budete potřebovat
| máslo | 85 g |
| cukr krupice | 85 g |
| vejce | 1 |
| hladká mouka | 110 g |
| kypřicí prášek | ¼ sáčku |
| mandle plátky | 7 g |
| perníkové koření | ¼ sáčku |
| sušené ovoce (meruňky, zázvor, švestky, rozinky) | 50 g |
| pomerančová kůra mletá | 2 g |
| šťáva z pomeranče | ¼ ks |
| skotská whisky | 2 lžíce |
| žloutek | 1 |
| citronová kůra mletá | 2 g |
Příprava receptu
Vymažeme si formu zajíčka (velikost 20 cm) máslem a vysypeme hladkou moukou. Přebytečnou mouku z formy sklepeme. Necháme si povolit máslo, které vyšleháme s cukrem moučkou do hladkého krému.Postupně přišleháváme vejce, whisky a zakápneme pomerančovou štávou. Do mouky zamícháme citrónovou, pomerančovou kůru, nakrájené sušené ovoce, mandlové plátky, kypřící prášek, perníkové koření. Do vyšlehané směsi vařečkou zamícháme mouku s přísadami. Těstem naplníme zajíčka, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 50 minut. Po upečení nechte krátce vychladnout, odklopte horní část formy a nechte zajíčka dalších deset minut chladnout. Po částečném vychladnutí vyklopte zajíčka z formy a dozdobte.