zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Skotský (biskupský) zajíček

3,1 Hodnotilo: 853 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Velikonoce
Náročnost
Střední
Doba přípravy
70 min.
Počet osob
10 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

máslo
85 g
cukr krupice
85 g
vejce
1
hladká mouka
110 g
kypřicí prášek
¼ sáčku
mandle plátky
7 g
perníkové koření
¼ sáčku
sušené ovoce (meruňky, zázvor, švestky, rozinky)
50 g
pomerančová kůra mletá
2 g
šťáva z pomeranče
¼ ks
skotská whisky
2 lžíce
žloutek
1
citronová kůra mletá
2 g
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Vymažeme si formu zajíčka (velikost 20 cm) máslem a vysypeme hladkou moukou. Přebytečnou mouku z formy sklepeme. Necháme si povolit máslo, které vyšleháme s cukrem moučkou do hladkého krému.
Postupně přišleháváme vejce, whisky a zakápneme pomerančovou štávou. Do mouky zamícháme citrónovou, pomerančovou kůru, nakrájené sušené ovoce, mandlové plátky, kypřící prášek, perníkové koření. Do vyšlehané směsi vařečkou zamícháme mouku s přísadami. Těstem naplníme zajíčka, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 50 minut. Po upečení nechte krátce vychladnout, odklopte horní část formy a nechte zajíčka dalších deset minut chladnout. Po částečném vychladnutí vyklopte zajíčka z formy a dozdobte.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Skotský (biskupský) zajíček

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT