Budete potřebovat
| rýže arborio |
200 g |
| šalotka |
10 g |
| bílé víno |
40 g |
| kuřecí vývar |
800 - 1000 g |
| máslo |
40 g |
| parmazán |
80 g |
| losos bez kůže |
800 g |
| olivový olej |
10 g |
| Gurmánské italské koření od Vitany |
6 g |
| cherry rajčata |
100 g |
| sůl |
1 g |
| pepř |
0,5 g |
| citron |
2 ks |
Příprava receptu
Na olivovém oleji orestujeme lehce šalotku, přidáme rýži a krátce prohřejeme. Přidáme bílé víno a necháme ho zcela vyvařit. Poté pozvolna přiléváme vývar a dusíme rýži do poloměkka. Poté odstavíme, zašleháme máslo a ke konci přidáme nastrouhaný parmazán a již nevaříme. Lososa lehce potřeme olejem a okořeníme italským kořením. Lososa opečeme z jedné strany 2-3 minuty (podle výšky lososa) a poté otočíme a pečeme další 2-3 minuty. Poté na vypnuté plotýnce necháme lososa ještě dojít cca 10 minut. Citron a rajčata lehce opečeme na olivovém oleji a zdobíme jim lososa.