Budete potřebovat
rýže arborio |
200 g |
šalotka |
10 g |
bílé víno |
40 g |
kuřecí vývar |
800 - 1000 g |
máslo |
40 g |
parmazán |
80 g |
losos bez kůže |
800 g |
olivový olej |
10 g |
Gurmánské italské koření od Vitany |
6 g |
cherry rajčata |
100 g |
sůl |
1 g |
pepř |
0,5 g |
citron |
2 ks |
Příprava receptu
Na olivovém oleji orestujeme lehce šalotku, přidáme rýži a krátce prohřejeme. Přidáme bílé víno a necháme ho zcela vyvařit. Poté pozvolna přiléváme vývar a dusíme rýži do poloměkka. Poté odstavíme, zašleháme máslo a ke konci přidáme nastrouhaný parmazán a již nevaříme. Lososa lehce potřeme olejem a okořeníme italským kořením. Lososa opečeme z jedné strany 2-3 minuty (podle výšky lososa) a poté otočíme a pečeme další 2-3 minuty. Poté na vypnuté plotýnce necháme lososa ještě dojít cca 10 minut. Citron a rajčata lehce opečeme na olivovém oleji a zdobíme jim lososa.