zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Pečený losos s italským risotem

3,1 Hodnotilo: 1533 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Oslava
Náročnost
Obtížné
Doba přípravy
40 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

rýže arborio
200 g
šalotka
10 g
bílé víno
40 g
kuřecí vývar
800 - 1000 g
máslo
40 g
parmazán
80 g
losos bez kůže
800 g
olivový olej
10 g
Gurmánské italské koření od Vitany
6 g
cherry rajčata
100 g
sůl
1 g
pepř
0,5 g
citron
2 ks
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Na olivovém oleji orestujeme lehce šalotku, přidáme rýži a krátce prohřejeme. Přidáme bílé víno a necháme ho zcela vyvařit. Poté pozvolna přiléváme vývar a dusíme rýži do poloměkka. Poté odstavíme, zašleháme máslo a ke konci přidáme nastrouhaný parmazán a již nevaříme. Lososa lehce potřeme olejem a okořeníme italským kořením. Lososa opečeme z jedné strany 2-3 minuty (podle výšky lososa) a poté otočíme a pečeme další 2-3 minuty. Poté na vypnuté plotýnce necháme lososa ještě dojít cca 10 minut. Citron a rajčata lehce opečeme na olivovém oleji a zdobíme jim lososa.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Pečený losos s italským risotem

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT