Budete potřebovat
hrst špenátu, hrst bazalky, hrst vlašských ořechů | 1 |
čerstvý losos | 400 g |
ČL koření Vitana Ryby | 1 |
parmezán | 30 g |
šťáva z citronu | 2 |
olivový olej (cca 3 polévkové lžíce) | 3 |
polovina okurky | 1/2 |
rajčata | 2 |
sýr feta | 100 g |
červená cibule | 1 |
čajová lžička koření Vitana Salátové koření | 2 |
Příprava receptu
Pesto si připravíme v mixéru smícháním špenátu, bazalky, ořechů, parmezánu acitronové šťávy. Do směsi postupně přidáváme olivový olej, abychom dosáhli
požadovanou hustotu.
Do misky si na kostičky nakrájíme okurku, rajčata, sýr feta, přidáme cibuli
nakrájenou na proužky a olivy. Ingredience polijeme směsí olivového oleje a Vitana
salátového koření. Zamícháme.
Lososa si nakrájíme na kostky, citron na plátky a napichujeme střídavě na špejle.
Špízy potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením Vitana Ryby a grilujeme.
Lososové špízy podáváme se zeleninovým salátem a pestem.