Budete potřebovat
hovězí mleté maso |
600 g |
cibule |
4 ks (střední) |
olej |
2 lžíce |
pepř černý mletý |
|
oregano |
|
rajčatový protlak |
100 g |
Masox |
2 kostky |
rajčatové pyré |
400 g |
voda |
300 ml |
eidam |
300 g |
rajčata |
200 g |
lasagne |
250 g |
Příprava receptu
Hovězí mleté maso ochutíme černým pepřem a opečeme na rozpáleném oleji s nadrobno pokrájenou cibulí. Dále přidáme rajčatový protlak a orestujeme. Nakonec přidáme Masox, rajčatové pyré, vodu a provaříme cca 4 minuty. Do vymazané zapékací mísy vložíme uvařené? lasagne, na ně masovou směs, posypeme pokrájenými rajčaty, sýrem a oreganem. Vše několikrát opakujeme podle velikosti zapékací mísy. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut. Poté alobal sejmeme a necháme dopéct ještě 10 minut. Jednotlivé porce zdobíme čerstvými bylinkami.