Budete potřebovat
zmrzlinový kornout | 6 |
mascarpone | 250 g |
šlehačka | 150 ml |
moučkový cukr s vanilkou Vitana | 3 ks |
rybízový džem Hamé | 250 g |
malé balení fondánu | 1 ks |
potravinářské barvivo oblíbené barvy | 2 lžičky |
kvalitní hořká čokoláda | 1 tabuulka |
čokoládové figurky na zdobení | 6 ks |
Příprava receptu
Mascarpone rozšlehejte v míse šlehačem se šlehačkou a vanilkovým cukrem.
Fondán si pořádně rukama prohnětete s gelovou barvou, množství volte podle návodu na obalu, obvykle je to 1 lžička na 100 g fondánu. Fondán si pomoučte cukrem a rozválejte na tenký plát. Ten nařežte na centimetr dlouhé pláty, ze kterých budete dělat pásky.
Pak si ještě nožem vytvarujte malé čtverce s vykrojeným čtverečkem uvnitř. Výška spony je také asi 1 cm. Vodou přilepíte sponu k pásku a obtočíte jím horní lem kornoutku.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a lžící polijte špičky kornoutů. Nechte ztuhnout půl hodinky v lednici.
Kornouty plníte střídavě marmeládou a mascarpone. Na čepičku z marmelády zapíchněte libovolnou strašidelnou postavičku.