Čarodějnické klobouky

  • Dezerty
  • Oslava
  • 80 min
  • 6
Čarodějnické klobouky
3.0
144

Budete potřebovat

zmrzlinový kornout 6
mascarpone 250 g
šlehačka 150 ml
moučkový cukr s vanilkou Vitana 3 ks
rybízový džem Hamé 250 g
malé balení fondánu 1 ks
potravinářské barvivo oblíbené barvy 2 lžičky
kvalitní hořká čokoláda 1 tabuulka
čokoládové figurky na zdobení 6 ks

Příprava receptu

Mascarpone rozšlehejte v míse šlehačem se šlehačkou a vanilkovým cukrem.

Fondán si pořádně rukama prohnětete s gelovou barvou, množství volte podle návodu na obalu, obvykle je to 1 lžička na 100 g fondánu. Fondán si pomoučte cukrem a rozválejte na tenký plát. Ten nařežte na centimetr dlouhé pláty, ze kterých budete dělat pásky.  

Pak si ještě nožem vytvarujte malé čtverce s vykrojeným čtverečkem uvnitř. Výška spony je také asi 1 cm. Vodou přilepíte sponu k pásku a obtočíte jím horní lem kornoutku. 

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a lžící polijte špičky kornoutů. Nechte ztuhnout půl hodinky v lednici. 

Kornouty plníte střídavě marmeládou a mascarpone. Na čepičku z marmelády zapíchněte libovolnou strašidelnou postavičku.

Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Moučkový cukr s vanilkou Moučkový cukr s vanilkou

Kam pokračovat

Cupcakes red velvet