Dijonský vepřový plátek

  • Hlavní
    chody
  • Oslava
  • 40 min
  • 0
Dijonský vepřový plátek
2.9
2193

Budete potřebovat

vepřová kýta 500 g
sůl
černý mletý pepř 1 špetka
olej 1 lžíce
anglická slanina 100 g
voda 400 ml
Masox 1 kostka
dijonská hořčice 2 lžíce
pórek 1 ks
světlá jíška 2 lžíce

Příprava receptu

Naklepané vepřové plátky z kýty osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran do zlatova spolu s anglickou slaninou, nakrájenou na malé kostičky. Opečené maso zalijeme vodou, přidáme Masox, 2/3 dijonské hořčice a podusíme cca 30 minut. Šťávu zahustíme jíškou, přidáme pórek, 1/3 dijonské hořčice a chvíli provaříme. Jako přílohu doporučujeme hranolky, krokety nebo bramboráčky.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Masox 6 kostek Masox 6 kostek

Kam pokračovat

Hovězí plátek na tomatech