Budete potřebovat
vepřová kýta |
500 g |
sůl |
|
černý mletý pepř |
1 špetka |
olej |
1 lžíce |
anglická slanina |
100 g |
voda |
400 ml |
Masox |
1 kostka |
dijonská hořčice |
2 lžíce |
pórek |
1 ks |
světlá jíška |
2 lžíce |
Příprava receptu
Naklepané vepřové plátky z kýty osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran do zlatova spolu s anglickou slaninou, nakrájenou na malé kostičky. Opečené maso zalijeme vodou, přidáme Masox, 2/3 dijonské hořčice a podusíme cca 30 minut. Šťávu zahustíme jíškou, přidáme pórek, 1/3 dijonské hořčice a chvíli provaříme. Jako přílohu doporučujeme hranolky, krokety nebo bramboráčky.