Budete potřebovat
hovězí maso zadní |
500 g |
sůl |
|
pepř černý mletý |
|
cibule |
1 ks střední |
olej |
1 lžíce |
rajčatové pyré |
200 g |
rajčata |
250 g |
voda |
0,5 l |
Masox |
1 kostka |
čerstvá bazalka |
|
Příprava receptu
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, vložíme na rozehřátý olej a opečeme do zlatova. Maso, které jsme naklepali, osolili a opepřili, opečeme s cibulí z obou stran do hněda. Přidáme rajčatové pyré a rajčata, zalijeme vodou, přidáme Masox a dusíme zhruba dvě hodiny do změknutí masa. Nakonec dochutíme čerstvou nasekanou bazalkou. Podáváme s rýží či bramborem.