Budete potřebovat
vepřové kotlety s kostí |
500 g |
sůl |
|
pepř černý mletý |
|
kmín drcený |
|
olej |
2 polévkové lžíce |
žampióny |
300 g |
voda |
200 ml |
smetana |
200 ml |
světlá jíška |
2 polévkové lžíce |
Masox |
1 kostka |
Příprava receptu
Plátky vepřové kotlety si lehce naklepeme. Okraje nařízneme a maso osolíme, opepříme a okmínujeme. Plátky v kastrolu na oleji opečeme z obou stran a dáme stranou. V kastrolu orestujeme žampióny, zalijeme vodou, přidáme smetanu, Masox a vrátíme plátky masa. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Poté zahustíme jíškou a povaříme. Podávat můžeme s knedlíkem, rýží, bramborem nebo těstovinami.