Budete potřebovat
Na sklenici s klipsem o objemu 500 ml: |
|
parmazánu |
100 g |
lískového oleje |
100 ml |
celých hrušek v nálevu |
5 |
nálevu z hrušek |
3 lžíce |
plátků mandlí |
3 lžíce |
pomerančové kůry |
1 lžičku |
badyánu |
4 hvězdičky |
Příprava receptu
Parmazán nakrájejte na kostky o velikosti zhruba 2x2 cm. Na přesnost nehleďte, ale neměly by být příliš velké. Ve větší misce smíchejte liskový olej s 3 lžícemi láku z hrušek. Hrušky překrájejte na menší plátky a vložte je do misky s olejem. Přidejte pokrájený sýr, mandle, kůru a badyán a vše pěkně promíchejte. Směs pak opatrně přesuňte do čisté sklenice. Pokud by sýry s hruškami nebyly dokonale ponořené, přilijte olej. Sklenici zavřete a druhý den podávejte. V lednici vydrží uzavřená klidně i dva týdny. Skvěle se hodí jen tak na vidličku k bílému pečivu a především k suchému bílému vínu.