Parmazánové kostky s nakládanými hruštičkami

  • Hlavní
    chody
  • Pro každý den
  • 15 min
  • 4
Parmazánové kostky s nakládanými hruštičkami
3.0
1546

Budete potřebovat

Na sklenici s klipsem o objemu 500 ml:
parmazánu 100 g
lískového oleje 100 ml
celých hrušek v nálevu 5
nálevu z hrušek 3 lžíce
plátků mandlí 3 lžíce
pomerančové kůry 1 lžičku
badyánu 4 hvězdičky

Příprava receptu

Parmazán nakrájejte na kostky o velikosti zhruba 2x2 cm. Na přesnost nehleďte, ale neměly by být příliš velké. Ve větší misce smíchejte liskový olej s 3 lžícemi láku z hrušek. Hrušky překrájejte na menší plátky a vložte je do misky s olejem. Přidejte pokrájený sýr, mandle, kůru a badyán a vše pěkně promíchejte. Směs pak opatrně přesuňte do čisté sklenice. Pokud by sýry s hruškami nebyly dokonale ponořené, přilijte olej. Sklenici zavřete a druhý den podávejte. V lednici vydrží uzavřená klidně i dva týdny. Skvěle se hodí jen tak na vidličku k bílému pečivu a především k suchému bílému vínu.
Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Bludný holanďan