Bludný holanďan

  • Hlavní
    chody
  • Pro každý den
  • 15 min
  • 4
Bludný holanďan
3.1
1508

Budete potřebovat

Na sklenici s klipsem o objemu 500 ml:
gouda v celku 150 g
slunečnicových semínek 2 lžíce
javorového sirupu 1 lžíce
rukola malou hrst
baby špenát malou hrst
loupaného bio konopného semínka 1 lžíce
hořčičného semínka 1 lžičku
kajenský pepř
konopného oleje 100 ml

Příprava receptu

Slunečnicová semínka opražte na pánvi, až začnou pukat, přilijte javorový sirup, promíchejte a stáhněte z pánve. Goudu nakrájejte na kostky. Rukolu a baby špenát opláchněte, dobře osušte, promíchejte a uložte na dno sklenice. Přidejte goudu a posypte kajenským pepřem. Promíchejte konopné semínko s nasládlými slunečnicovými semínky (ta sladkost bude parádně vyvažovat hořkou rukolu) a posypte jimi sýr. Nakonec do sklenice přidejte ještě lžičku hořčičného semínka a vše zalijte blahodárným konopným olejem.
Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Tatarák z chřestu