Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem

  • Hlavní
    chody
  • Velikonoce
  • 90 min
  • 8
Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem
3.0
2662

Budete potřebovat

toastový chleba 280 g
plnotučné mléko 400 ml
sádlo 1 lžíce
uzená krkovice 400 g
šalotka 1 ks
čerstvých kopřiv 100 g
baby špenát 100 g
žloutků 6
bílků 6
majonéza 3 lžíce
sůl 1 lžička
muškátový oříšek špetka
Pepř černý mletý špetka
mandlí na plátky 100 g
Olej na restování a vymazání formy

Příprava receptu

Troubu rozehřejeme na 200°C, toastový chléb nakrájíme na kostičky, vložíme na plech a pečeme cca 5 minut, poté jej přendáme do větší mísy a zalijeme mlékem
Uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na sádle na pánvi, necháme vychladnout
Rozehřejeme olej a orestujeme šalotku, kterou jsme pokrájeli nadrobno, přidáme kopřivy, špenát a necháme zavadnout, stáhneme z plamene a necháme vychladnout
Žloutky smícháme s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem, přidáme k toastovému chlebu i s opečenou krkovicí a špenátem a kopřivami
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně zapracujeme ke směsi, formu nebo formičky na nádivku vymažeme olejem a naplníme nádivkou, pečeme 30 minut
Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Kornoutky s pěnou z nivy a majonézy