Budete potřebovat
| toastový chleba | 280 g |
| plnotučné mléko | 400 ml |
| sádlo | 1 lžíce |
| uzená krkovice | 400 g |
| šalotka | 1 ks |
| čerstvých kopřiv | 100 g |
| baby špenát | 100 g |
| žloutků | 6 |
| bílků | 6 |
| majonéza | 3 lžíce |
| sůl | 1 lžička |
| muškátový oříšek | špetka |
| Pepř černý mletý | špetka |
| mandlí na plátky | 100 g |
| Olej na restování a vymazání formy |
Příprava receptu
Troubu rozehřejeme na 200°C, toastový chléb nakrájíme na kostičky, vložíme na plech a pečeme cca 5 minut, poté jej přendáme do větší mísy a zalijeme mlékemUzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na sádle na pánvi, necháme vychladnout
Rozehřejeme olej a orestujeme šalotku, kterou jsme pokrájeli nadrobno, přidáme kopřivy, špenát a necháme zavadnout, stáhneme z plamene a necháme vychladnout
Žloutky smícháme s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem, přidáme k toastovému chlebu i s opečenou krkovicí a špenátem a kopřivami
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně zapracujeme ke směsi, formu nebo formičky na nádivku vymažeme olejem a naplníme nádivkou, pečeme 30 minut