zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem

3,0 Hodnotilo: 601 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Velikonoce
Náročnost
Střední
Doba přípravy
90 min.
Počet osob
8 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

toastový chleba
280 g
plnotučné mléko
400 ml
sádlo
1 lžíce
uzená krkovice
400 g
šalotka
1 ks
čerstvých kopřiv
100 g
baby špenát
100 g
žloutků
6
bílků
6
majonéza
3 lžíce
sůl
1 lžička
muškátový oříšek
špetka
Pepř černý mletý
špetka
mandlí na plátky
100 g
Olej na restování a vymazání formy
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Troubu rozehřejeme na 200°C, toastový chléb nakrájíme na kostičky, vložíme na plech a pečeme cca 5 minut, poté jej přendáme do větší mísy a zalijeme mlékem
Uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na sádle na pánvi, necháme vychladnout
Rozehřejeme olej a orestujeme šalotku, kterou jsme pokrájeli nadrobno, přidáme kopřivy, špenát a necháme zavadnout, stáhneme z plamene a necháme vychladnout
Žloutky smícháme s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem, přidáme k toastovému chlebu i s opečenou krkovicí a špenátem a kopřivami
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně zapracujeme ke směsi, formu nebo formičky na nádivku vymažeme olejem a naplníme nádivkou, pečeme 30 minut

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT