Recepty
- Nacházíte se:
- Úvod
- Recepty
- Hlavní chod
- Vepřová kotleta “sous vide“ fazolové ragú s drcenými tomaty
- Chod
- Hlavní chod
- Příležitost
- Pro každý den
- Náročnost
- Střední
- Doba přípravy
- 140 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Vepřová kotleta
- 600 g
- Sůl
- Olej olivový
- Fazole bílé
- 400 g
- Rajčata drcená
- 200 g
- Mini rajčátka čerstvá
- 100 g
- Bazalka čerstvá
- hrst
- Cibule
- 1 větší
- Máslo
- 50 g
- Vývar zeleninový
- 1 l
PŘÍPRAVA RECEPTU
Vepřovou kotletu opečeme vcelku na pánvi na oleji ze všech stran a ochutíme solí. Pak ji zabalíme do potravinářské fólie (nebo do vakuového pytle) a utáhneme. Takto připravené maso dáme do vodní lázně na cca 2 hodiny při 68 °C. Pak kotletu ještě opečeme na pánvi ze všech stran a nakrájíme na jednotlivé porce.
Na cibuli opečeme předem namočené bílé fazole a zalijeme vývarem. Přidáme drcená rajčata a vaříme doměkka. Pak přidáme máslo a bazalku. Nakonec opečeme mini rajčátka, vmícháme k fazolím a podáváme. Můžeme doplnit bazalkovým olejem (trochu bazalky rozmixované v olivovém oleji).