Budete potřebovat
Vepřová kotleta | 600 g |
Sůl | |
Olej olivový | |
Fazole bílé | 400 g |
Rajčata drcená | 200 g |
Mini rajčátka čerstvá | 100 g |
Bazalka čerstvá | hrst |
Cibule | 1 větší |
Máslo | 50 g |
Vývar zeleninový | 1 l |
Příprava receptu
Vepřovou kotletu opečeme vcelku na pánvi na oleji ze všech stran a ochutíme solí. Pak ji zabalíme do potravinářské fólie (nebo do vakuového pytle) a utáhneme. Takto připravené maso dáme do vodní lázně na cca 2 hodiny při 68 °C. Pak kotletu ještě opečeme na pánvi ze všech stran a nakrájíme na jednotlivé porce.Na cibuli opečeme předem namočené bílé fazole a zalijeme vývarem. Přidáme drcená rajčata a vaříme doměkka. Pak přidáme máslo a bazalku. Nakonec opečeme mini rajčátka, vmícháme k fazolím a podáváme. Můžeme doplnit bazalkovým olejem (trochu bazalky rozmixované v olivovém oleji).