Budete potřebovat

vepřová plec 500 g
cibule 6 ks
slanina 50 g
česnek (na plátky) 50 g
sůl
pepř černý mletý Vitana
kmín mletý Vitana
voda 1,25 l
stroužky česneku (prolisovaný) 3ks
tmavá chlazená jíška Vitana 4 lžíce

Příprava receptu

Do hrnce nalijeme olej, necháme rozpálit. Přidáme cibuli a slaninu nakrájenou na kostky, orestujeme dohněda, dále přidáme maso nakrájené na kostky (ochucené kořením dle uvážení) s česnekem nakrájeným na plátky a opečeme, než se maso zatáhne. Zalijeme vodou a dusíme na mírném ohni doměkka. Ke konci dušení omáčku dochutíme kořením a přidáme česnek prolisovaný. Nakonec zahustíme jíškou a povaříme asi 2 minuty. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Uložit do pdf Tisknout