Budete potřebovat
vepřový bok |
1 kg |
rýžový ocet |
2 lžíce |
rýžové víno shaoxing |
2 lžíce |
Sójová omáčka bez lepku |
2 lžíce |
Sójová omáčka sladká |
2 lžíce |
med |
2 lžíce |
nakrájený oloupaný zázvor |
30 g |
nakrájenou jarní cibulku |
1 ks |
nasekané stroužky česneku |
2 stroužky |
Příprava receptu
Suroviny na marinádu smícháme. Vepřový bok nakrájíme na větší kostky, vložíme do sáčku a zalijeme marinádou. Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni při teplotě 75 stupňů Celsia asi 4 hodiny. Uvařený bůček otřeme od marinády, osušíme a na grilu grilujeme kůží dolů, dokud se kůže nevypeče do křupava.