Budete potřebovat
| vepřový bok |
1 kg |
| rýžový ocet |
2 lžíce |
| rýžové víno shaoxing |
2 lžíce |
| Sójová omáčka bez lepku |
2 lžíce |
| Sójová omáčka sladká |
2 lžíce |
| med |
2 lžíce |
| nakrájený oloupaný zázvor |
30 g |
| nakrájenou jarní cibulku |
1 ks |
| nasekané stroužky česneku |
2 stroužky |
Příprava receptu
Suroviny na marinádu smícháme. Vepřový bok nakrájíme na větší kostky, vložíme do sáčku a zalijeme marinádou. Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni při teplotě 75 stupňů Celsia asi 4 hodiny. Uvařený bůček otřeme od marinády, osušíme a na grilu grilujeme kůží dolů, dokud se kůže nevypeče do křupava.