Budete potřebovat

Na sklenici s klipsem o objemu 500 ml:
středne velkou červenou kapii 1
jalapeño papričky 5
zelenou a červenou chilli papričku 1
bílou cibuli 1
stroužky česneku
zelených oliv 2 lžíce
strouhaného parmazánu 4 lžíce
kajenského pepře 1 lžičku
koření na grilovanou zeleninu 2 lžíce
sladké papriky 1 lžičku
panenského olivového oleje 150 ml

Příprava receptu

Troubu rozpalte na 150 stupňů. Papriky si očistěte a zbavte jadřinců, jalapeño papričky nechte tak, jak jsou, ostatní papriky pokrájejte na plátky. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte a nechte jej vcelku. Parmazán smíchejte s trochou olivového oleje a kajenského pepře. Naplňte jím papriky ne úplně po okraj. Všechnu zeleninu vkládejte na plech (nezapomeňte na česnek), zasypte griovací směsí a zakápněte olivovým olejem. Takto pčte zeleninu, dokud zcela nezměkne a nezhnědne. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout. Poté si nasekejte olivy. Vkládejte střídavě do sklenice s olivami, nakonec zalijte olejem asi 2 cm pod okraj. Zaklapněte, pečlivě uzavřete a uchovávejte v lednici, maximálně 3 týdny.
Uložit do pdf Tisknout