Znojemská omáčka
Znojemská omáčka je oblíbená klasika. Směs na omáčku se rozmíchá ve vodě, přidají se 2-3 okurky a za 10 minut je hotová omáčka na stole.
Složení suché směsi: maltodextrin, pšeničná mouka, škrob, jedlá sůl, škvařená slanina, cibule mletá, aromata, cukr, palmový tuk, kvasnicový extrakt, hovězí extrakt, vepřové sádlo, barvivo E 150c, máslo, směs koření, telecí maso. Může obsahovat stopy vajec, celeru a vlčího bobu.
-
Příprava
Návod k přípravě:
1. Obsah sáčku dobře rozmícháme v 500 ml studené vody.
2. 2-3 středně velké sterilované okurky nakrájíme na kousky a přidáme do omáčky.
3. Přivedeme k varu a za stálého míchání pozvolna vaříme 10 minut.