Budete potřebovat
svazek zeleného chřestu | 1 svazek |
avokádo | 1 |
rajčata | 2 |
šalotka | 1 |
citrón | ½ |
kapary | 2 lžičky |
olivový olej | 4 lžíce |
ocet z bílého vína | 2 lžíce |
Příprava receptu
Chřest očistěte a odlomte dřevnaté konce. Vložte na 2 min. do vroucí osolené vody. Ihned zchlaďte.Dejte okapat na cedník. Ve velké míse smíchejte olej, ocet a sůl. Šalotku nakrájejte nadrobno. Avokádo podélně rozřízněte, vyjměte pecku a nakrájejte na kostičky. Zakápněte citrónem, aby nezhnědlo. Rajčata nakrájejte na osminky, zbavte dužiny a pokrájejte na kostičky. Kapary nechte okapat a překrájejte.
Vše dejte do mísy. Nakonec přidejte chřest nakrájený na kolečka a pažitku. Opatrně promíchejte. Posypte krutony. Salát můžete nechat chvilku proležet, aby se spojily chutě