Budete potřebovat
| svazek zeleného chřestu | 1 svazek |
| avokádo | 1 |
| rajčata | 2 |
| šalotka | 1 |
| citrón | ½ |
| kapary | 2 lžičky |
| olivový olej | 4 lžíce |
| ocet z bílého vína | 2 lžíce |
Příprava receptu
Chřest očistěte a odlomte dřevnaté konce. Vložte na 2 min. do vroucí osolené vody. Ihned zchlaďte.Dejte okapat na cedník. Ve velké míse smíchejte olej, ocet a sůl. Šalotku nakrájejte nadrobno. Avokádo podélně rozřízněte, vyjměte pecku a nakrájejte na kostičky. Zakápněte citrónem, aby nezhnědlo. Rajčata nakrájejte na osminky, zbavte dužiny a pokrájejte na kostičky. Kapary nechte okapat a překrájejte.
Vše dejte do mísy. Nakonec přidejte chřest nakrájený na kolečka a pažitku. Opatrně promíchejte. Posypte krutony. Salát můžete nechat chvilku proležet, aby se spojily chutě
Produkty k receptu