Budete potřebovat
smetana ke šlehání | 100 ml |
hořká čokoláda | 250 g |
máslo | 50 g |
Cukr s rumovou příchutí | 1 balení |
hladká mouka | 130 g |
kakao | 25 g |
špetka soli | 2 g |
Vanilkový cukr | 25 g |
šampaňské | 130 ml |
vejce | 2 |
Příprava receptu
Smetanu, máslo a cukr přivedeme k varu, pak přidáme čokoládu a odstavíme. Necháme vychladnout a pak našleháme. Pomocí cukrářského sáčku stříkáme pusinky na pergamenový papír a následně zamrazíme. Poté si připravíme těstíčko a to z: hladké mouky, kakaa, 1 Vanilkového cukru Vitana, šampaňského, 2 vejcí a špetky soli.Čokoládové pusinky napíchneme na špejli, obalíme v těstíčku a hned smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou.