Budete potřebovat
Na sklenici s klipsem o objemu 500 ml: |
|
středne velkou červenou kapii |
1 |
jalapeño papričky |
5 |
zelenou a červenou chilli papričku |
1 |
bílou cibuli |
1 |
stroužky česneku |
|
zelených oliv |
2 lžíce |
strouhaného parmazánu |
4 lžíce |
kajenského pepře |
1 lžičku |
koření na grilovanou zeleninu |
2 lžíce |
sladké papriky |
1 lžičku |
panenského olivového oleje |
150 ml |
Příprava receptu
Troubu rozpalte na 150 stupňů. Papriky si očistěte a zbavte jadřinců, jalapeño papričky nechte tak, jak jsou, ostatní papriky pokrájejte na plátky. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte a nechte jej vcelku. Parmazán smíchejte s trochou olivového oleje a kajenského pepře. Naplňte jím papriky ne úplně po okraj. Všechnu zeleninu vkládejte na plech (nezapomeňte na česnek), zasypte griovací směsí a zakápněte olivovým olejem. Takto pčte zeleninu, dokud zcela nezměkne a nezhnědne. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout. Poté si nasekejte olivy. Vkládejte střídavě do sklenice s olivami, nakonec zalijte olejem asi 2 cm pod okraj. Zaklapněte, pečlivě uzavřete a uchovávejte v lednici, maximálně 3 týdny.