- Chod
- Hlavní chod
- Příležitost
- Pro každý den
- Náročnost
- Snadné
- Doba přípravy
- 20 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Na sklenici s klipsem o objemu 500 ml:
- středne velkou červenou kapii
- 1
- jalapeño papričky
- 5
- zelenou a červenou chilli papričku
- 1
- bílou cibuli
- 1
- stroužky česneku
- zelených oliv
- 2 lžíce
- strouhaného parmazánu
- 4 lžíce
- kajenského pepře
- 1 lžičku
- koření na grilovanou zeleninu
- 2 lžíce
- sladké papriky
- 1 lžičku
- panenského olivového oleje
- 150 ml
PŘÍPRAVA RECEPTU
Troubu rozpalte na 150 stupňů. Papriky si očistěte a zbavte jadřinců, jalapeño papričky nechte tak, jak jsou, ostatní papriky pokrájejte na plátky. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte a nechte jej vcelku. Parmazán smíchejte s trochou olivového oleje a kajenského pepře. Naplňte jím papriky ne úplně po okraj. Všechnu zeleninu vkládejte na plech (nezapomeňte na česnek), zasypte griovací směsí a zakápněte olivovým olejem. Takto pčte zeleninu, dokud zcela nezměkne a nezhnědne. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout. Poté si nasekejte olivy. Vkládejte střídavě do sklenice s olivami, nakonec zalijte olejem asi 2 cm pod okraj. Zaklapněte, pečlivě uzavřete a uchovávejte v lednici, maximálně 3 týdny.