Budete potřebovat
Mandlová mouka | 150 g |
Celozrnná pšeničná mouka | 80 g |
Mouka hladká | 40 g |
Máslo | 150 g |
Vejce | 1 ks |
Cukr moučka | 75 g |
Mandlový cukr | 1 ks |
Kypřící prášek | ½ ks |
Jahodová marmeláda Hamé | 200 g |
Cukr moučka | 100 g |
Příprava receptu
Do prosáté mouky zamícháme kypřicí prášek. Máslo si necháme povolit a poté ho zaděláme s cukrem a vejci. Do vzniklé směsi vmícháme zbylé sypké suroviny. Těsto zabalíme a necháme hodinu odležet v lednici.Poté ho rozválíme a vykrajujeme velikonoční tvary. Polovině motivů vykrojíme střed malým srdíčkem a pečeme při 180°C dozlatova.
Upečené tvary rozdělíme na spodní části a vršky s vykrojeným srdíčkem. Na dolní část namažeme jahodovou marmeládu, spodní část pocukrujeme. Poté horní a spodní část slepíme.