- Chod
- Dezerty
- Příležitost
- Velikonoce
- Náročnost
- Snadné
- Doba přípravy
- Počet osob
- 8 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Těsto mandlové ↓
- Mandlová mouka
- 150 g
- Celozrnná pšeničná mouka
- 80 g
- Mouka hladká
- 40 g
- Máslo
- 150 g
- Vejce
- 1 ks
- Cukr moučka
- 75 g
- Mandlový cukr
- 1 ks
- Kypřící prášek
- ½ ks
- Dohotovení ↓
- Jahodová marmeláda Hamé
- 200 g
- Cukr moučka
- 100 g
PŘÍPRAVA RECEPTU
Do prosáté mouky zamícháme kypřicí prášek. Máslo si necháme povolit a poté ho zaděláme s cukrem a vejci. Do vzniklé směsi vmícháme zbylé sypké suroviny. Těsto zabalíme a necháme hodinu odležet v lednici. Poté ho rozválíme a vykrajujeme velikonoční tvary. Polovině motivů vykrojíme střed malým srdíčkem a pečeme při 180°C dozlatova.
Upečené tvary rozdělíme na spodní části a vršky s vykrojeným srdíčkem. Na dolní část namažeme jahodovou marmeládu, spodní část pocukrujeme. Poté horní a spodní část slepíme.