zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Velikonoční zajíčci

3,0 Hodnotilo: 407 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Velikonoce
Náročnost
Snadné
Doba přípravy
 
Počet osob
8 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Těsto mandlové ↓
Mandlová mouka
150 g
Celozrnná pšeničná mouka
80 g
Mouka hladká
40 g
Máslo
150 g
Vejce
1 ks
Cukr moučka
75 g
Mandlový cukr
1 ks
Kypřící prášek
½ ks
Dohotovení ↓
Jahodová marmeláda Hamé
200 g
Cukr moučka
100 g

PŘÍPRAVA RECEPTU

Do prosáté mouky zamícháme kypřicí prášek. Máslo si necháme povolit a poté ho zaděláme s cukrem a vejci. Do vzniklé směsi vmícháme zbylé sypké suroviny. Těsto zabalíme a necháme hodinu odležet v lednici. Poté ho rozválíme a vykrajujeme velikonoční tvary. Polovině motivů vykrojíme střed malým srdíčkem a pečeme při 180°C dozlatova.
Upečené tvary rozdělíme na spodní části a vršky s vykrojeným srdíčkem. Na dolní část namažeme jahodovou marmeládu, spodní část pocukrujeme. Poté horní a spodní část slepíme.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Velikonoční zajíčci

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT