Budete potřebovat
Máslo | 200 g |
Citrónový cukr Vitana | 1 ks |
Cukr krupice | 20 g |
Žloutky | 2 ks |
Droždí sušené Vitana | 1 ks |
Hladká mouka | 250 g |
Polohrubá mouka | 250 g |
Mléko | 150 ml |
Sůl | špetka |
Piškotové drobečky | 120 g |
Cukr krupice | 70 g |
Vanilínový cukr Vitana | 1 ks |
Vlašské ořechy mleté | 120 g |
Sušené mléko | 60 g |
Rum | 10 ml |
Voda | 200 ml |
Příprava receptu
Kynuté těsto na rohlíčky »
Do misky nasypejte mouku a vytvořte si důlek. Ohřejte na 30°C mléko, nalijte ho do mouky. Do mléka zamíchejte cukr a sušené droždí. Nechte vzejít na teplém místě.
Do kvásku přidejte žloutky, citrónový cukr a špetku sole. Vařečkou těsto hnětete do doby než bude těsto hladké a propracované.
Těsto rozdělte na čtyři díly. Každý díl rozválejte na tenkou placku. Placku rozdělte na 8 dílů. Sáčkem s hladkou trubičkou, vždy na širší část nastříkejte náplň. Rohlíček zabalte od nejširší části. Zatočte do tvaru rohlíčků nebo podkoviček.
Rohlíčky přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 30 minut. Pomašlujte žloutkem a střed rohlíčku dozdobte polovinou vlašského ořechu. Pečte na 180 °C dozlatova.
Do kvásku přidejte žloutky, citrónový cukr a špetku sole. Vařečkou těsto hnětete do doby než bude těsto hladké a propracované.
Těsto rozdělte na čtyři díly. Každý díl rozválejte na tenkou placku. Placku rozdělte na 8 dílů. Sáčkem s hladkou trubičkou, vždy na širší část nastříkejte náplň. Rohlíček zabalte od nejširší části. Zatočte do tvaru rohlíčků nebo podkoviček.
Rohlíčky přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 30 minut. Pomašlujte žloutkem a střed rohlíčku dozdobte polovinou vlašského ořechu. Pečte na 180 °C dozlatova.
Ořechová náplň »
Postup: v hrnci svaříte vodu, sušené mléko a cukr. Do vroucí směsi přisypejte vlašské ořechy a provařte 3 minuty. Odstavte, zahustěte drobečky, dochuťte cukrem vanilínem a rumem.