zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Svatomartinské rohlíčky

2,9 Hodnotilo: 489 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Pro každý den
Náročnost
Snadné
Doba přípravy
 
Počet osob
8 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Kynuté těsto na rohlíčky ↓
Máslo
200 g
Citrónový cukr Vitana
1 ks
Cukr krupice
20 g
Žloutky
2 ks
Droždí sušené Vitana
1 ks
Hladká mouka
250 g
Polohrubá mouka
250 g
Mléko
150 ml
Sůl
špetka
Ořechová náplň ↓
Piškotové drobečky
120 g
Cukr krupice
70 g
Vanilínový cukr Vitana
1 ks
Vlašské ořechy mleté
120 g
Sušené mléko
60 g
Rum
10 ml
Voda
200 ml

PŘÍPRAVA RECEPTU

Kynuté těsto na rohlíčky »
Postup: do misky nasypejte mouku a vytvořte si důlek. Ohřejte na 30°C mléko, nalijte ho do mouky. Do mléka zamíchejte cukr a sušené droždí. Nechte vzejít na teplém místě. Do kvásku přidejte žloutky, citrónový cukr a špetku sole. Vařečkou těsto hnětete do doby než bude těsto hladké a propracované. Těsto rozdělte na čtyři díly. Každý díl rozválejte na tenkou placku. Placku rozdělte na 8 dílů. Sáčkem s hladkou trubičkou, vždy na širší část nastříkejte náplň. Rohlíček zabalte od nejširší části. Zatočte do tvaru rohlíčků nebo podkoviček. Rohlíčky přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 30 minut. Pomašlujte žloutkem a střed rohlíčku dozdobte polovinou vlašského ořechu. Pečte na 180 °C dozlatova.

Ořechová náplň »
Postup: v hrnci svaříte vodu, sušené mléko a cukr. Do vroucí směsi přisypejte vlašské ořechy a provařte 3 minuty. Odstavte, zahustěte drobečky, dochuťte cukrem vanilínem a rumem.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Svatomartinské rohlíčky

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT