zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Velikonoční volská oka

3,0 Hodnotilo: 414 lidí
Chod
Dezerty
Příležitost
Velikonoce
Náročnost
Střední
Doba přípravy
 
Počet osob
6 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Sněhová hmota ↓
Cukr krupice
250 g
Voda
380 ml
Bílky
5 ks
Cukr moučka
50 g
Vanilkový cukr
35 g
Dohotovení ↓
Jablečno – meruňkový džem Hamé
200 g

PŘÍPRAVA RECEPTU

Postup: Dáme vařit 180 g cukru krupice s vodou. Až se začne cukerný rozvar vařit, začneme šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilkovým cukrem. Cukr moučku si prosejeme a dáme ji prozatím bokem. Do pevného sněhu, který stále šleháme, zaléváme cukerný rozvar uvařený na 116 – 120 °C. Snížíme rychlost a necháme hmotu při chodu částečně vychladnout. Ručně do hmoty krátce zamícháme cukr moučku. Lžící hmotu nanášíme na pečicí papíry. Vytvarujeme lžící důlek na džem. Volská oka sušíme na 100 °C, dokud se nebude lehce odlepovat od pečicího papíru. Střed volského oka vyplníme meruňkovým džemem.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Velikonoční volská oka

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT