- Chod
- Dezerty
- Příležitost
- Velikonoce
- Náročnost
- Střední
- Doba přípravy
- Počet osob
- 6 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Sněhová hmota ↓
- Cukr krupice
- 250 g
- Voda
- 380 ml
- Bílky
- 5 ks
- Cukr moučka
- 50 g
- Vanilkový cukr
- 35 g
- Dohotovení ↓
- Jablečno – meruňkový džem Hamé
- 200 g
PŘÍPRAVA RECEPTU
Postup: Dáme vařit 180 g cukru krupice s vodou. Až se začne cukerný rozvar vařit, začneme šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilkovým cukrem. Cukr moučku si prosejeme a dáme ji prozatím bokem. Do pevného sněhu, který stále šleháme, zaléváme cukerný rozvar uvařený na 116 – 120 °C. Snížíme rychlost a necháme hmotu při chodu částečně vychladnout. Ručně do hmoty krátce zamícháme cukr moučku. Lžící hmotu nanášíme na pečicí papíry. Vytvarujeme lžící důlek na džem. Volská oka sušíme na 100 °C, dokud se nebude lehce odlepovat od pečicího papíru. Střed volského oka vyplníme meruňkovým džemem.