Velikonoční volská oka

  • Dezerty
  • Velikonoce
  • 60 min
  • 6
Velikonoční volská oka
2.9
2116

Budete potřebovat

Cukr krupice 250 g
Voda 380 ml
Bílky 5 ks
Cukr moučka 50 g
Vanilkový cukr 35 g
Jablečno – meruňkový džem Hamé 200 g

Příprava receptu

Dáme vařit 180 g cukru krupice s vodou. Až se začne cukerný rozvar vařit, začneme šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilkovým cukrem.
Cukr moučku si prosejeme a dáme ji prozatím bokem. Do pevného sněhu, který stále šleháme, zaléváme cukerný rozvar uvařený na 116 – 120 °C. Snížíme rychlost a necháme hmotu při chodu částečně vychladnout. Ručně do hmoty krátce zamícháme cukr moučku.
Lžící hmotu nanášíme na pečicí papíry. Vytvarujeme lžící důlek na džem. Volská oka sušíme na 100 °C, dokud se nebude lehce odlepovat od pečicího papíru. Střed volského oka vyplníme meruňkovým džemem.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Vanilkový cukr Vanilkový cukr

Kam pokračovat

Salát z barevné čočky s římským salátem, zakysaná smetana s majoránkou