Budete potřebovat
| mleté hovězí maso | 1/2 kg |
| malá plechovka červených fazolí | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| červená paprika | 1 ks |
| stroužek česneku | 1 ks |
| plechovka krájených rajčat | 1 ks |
| rajský protlak | 3 lžíce |
| vysokoprocentní hořká čokoláda | 2 kostky |
| Vitana Chipotle kousky | 1 lžička |
| Vitana koriandr listy | 1 lžička |
| Vitana římský kmín mletý | 1 lžička |
| vývar | 200 ml |
| šťáva z limety | 1 ks |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| olej | na smažení |
Příprava receptu
Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Na pánvi s olejem ji nechte zesklovatět. Papriku nakrájejte na plátky a společně se sypkým kořením a česnekem přidejte do pánve. Smažte ze všech stran dalších asi 5 minut. Nastal čas přidat také mleté maso, které osmahnete ze všech stran, tak aby se od sebe pěkně oddělovalo. K zataženému masu přilijete sekaná rajčata a vývar. Teď přihoďte kusy čokolády, sůl a pepř. Promíchejte a nakonec přidejte i lžíce rajčatového protlaku. Na mírném plameni nechte směs probublávat alespoň 20-25 minut, aby bylo maso pěkně měkké. Fazole slijte a přidejte je k masu. Ještě krátce povařte. Dle chuti dosolte a dopepřete a zakápněte limetou.
Podávejte s vařenou dlouhozrnnou rýží nebo s nachos. Případně jím můžete naplnit i tacos.