Budete potřebovat
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 ks |
slanina | 100 g |
maďarská klobása | 1 ks |
protlak | 1 ks |
voda | 600 ml |
Masox | 1 kostička |
kysané zelí | 200 g |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
chilli mleté | dle chuti |
pepř černý mletý | dle chuti |
kmín drcený | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
Příprava receptu
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a klobásu na kolečka.V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme cibuli se slaninou a klobásou dozlatova, poté přidáme protlak, krátce zarestujeme a podlijeme vývarem připraveným z jedné kostičky bujónu.
Do hrnce vložíme zelí, které jsme si propláchli a překrájeli na menší kousky. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi deset minut. V průběhu vaření dochutíme solí, pepřem drceným kmínem a chilli dle chuti. Po deseti minutách stáhneme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu.