zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Pánkův mistrovský bramborový salát 2017

3,2 Hodnotilo: 1071 lidí
  • Vitana majoneza
  • Pánkův mistrovský bramborový salát 2017 1
  • Pánkův mistrovský bramborový salát 2017 2
  • Pánkův mistrovský bramborový salát 2017 3
  • Pánkův mistrovský bramborový salát 2017 4
Chod
Saláty
Příležitost
Vánoce
Náročnost
Střední
Doba přípravy
120 min.
Počet osob
10 osoby
Autor
Martin Pánek

Tento recept zvítězil na Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017. Vítězem se kategorie seniorů se stal farmář Martin Pánek z Jeseníku, který se svou manželkou a kamarádkou připravil precizní klasiku pod názvem Pánkův mistrovský bramborový salát. Porota pod vedením Markéty Hrubešové neměla jednoduché rozhodování, nicméně dosavadní pětinásobný vítěz je opět přesvědčil o své dokonalosti.

“Letos jsme použili na salát pouze jeden druh brambor, a to odrůdu Salome z farmy Agroprodukt Supíkovice. Ty jsme vařili cca dvě a půl hodiny v solném roztoku tzv. Tenerifským způsobem, to znamená ve čtyřech litrech vody a jednom kilogramu soli,” prozradil Martin Pánek vychytávky, které mu pomohly k titulu mistra ČR.

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Vitana Poctivá majonéza
4 lžíce
brambory typu A
2 kg
mrkev
4 ks
žlutá cibule
1 ks
červená cibule
1 ks
bílá cibule
1 ks
šalotka
3 ks
lahůdkové cibulky
2 ks
sterilované okurky
5 ks
slepičí vejce
4
křepelčí vejce
8
červená kapie
1 ks
stonky řapíkatého celeru
3
jablka různých odrůd
2
zelený hrášek
5 lžic
Vitana Poctivá Tatarská omáčka
4 lžíce
plnotučná hořčice
2 lžíce
sůl (dle chuti)
pepř (dle chuti)
med (dle chuti)

PŘÍPRAVA RECEPTU

Brambory uvaříme den předem v solném roztoku (voda a sůl – 4:1). Je nutné, aby byly brambory bez známek poškození, nepopraskané. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev vaříme zvlášť v osolené vodě. Mrkev, všechny cibule a okurky nakrájíme na menší kostičky. Mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl. Červenou kapii týden předem spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a ve větších kusech vložíme do okurkového láku „natáhnout“ chuť. Křupavou ochucenou kapii pokrájíme na menší kostičky. Řapíkatý celer důkladně očistíme od tuhých vláken a nakrájíme na velmi jemné kousky. Dvě různé odrůdy jablek oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla. Slepičí a křepelčí vejce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na čtvrtinky a použijeme na dozdobení porcí. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně, promícháme.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Pánkův mistrovský bramborový salát 2017

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT