Budete potřebovat
Vitana Poctivá majonéza |
4 lžíce |
brambory typu A |
2 kg |
mrkev |
4 ks |
žlutá cibule |
1 ks |
červená cibule |
1 ks |
bílá cibule |
1 ks |
šalotka |
3 ks |
lahůdkové cibulky |
2 ks |
sterilované okurky |
5 ks |
slepičí vejce |
4 |
křepelčí vejce |
8 |
červená kapie |
1 ks |
stonky řapíkatého celeru |
3 |
jablka různých odrůd |
2 |
zelený hrášek |
5 lžic |
Vitana Poctivá Tatarská omáčka |
4 lžíce |
plnotučná hořčice |
2 lžíce |
sůl (dle chuti) |
|
pepř (dle chuti) |
|
med (dle chuti) |
|
Příprava receptu
Brambory uvaříme den předem v solném roztoku (voda a sůl – 4:1). Je nutné, aby byly brambory bez známek poškození, nepopraskané. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev vaříme zvlášť v osolené vodě. Mrkev, všechny cibule a okurky nakrájíme na menší kostičky. Mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl. Červenou kapii týden předem spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a ve větších kusech vložíme do okurkového láku „natáhnout“ chuť. Křupavou ochucenou kapii pokrájíme na menší kostičky. Řapíkatý celer důkladně očistíme od tuhých vláken a nakrájíme na velmi jemné kousky. Dvě různé odrůdy jablek oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla. Slepičí a křepelčí vejce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na čtvrtinky a použijeme na dozdobení porcí. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně, promícháme.