Budete potřebovat
| Vitana Poctivá majonéza |
4 lžíce |
| brambory typu A |
2 kg |
| mrkev |
4 ks |
| žlutá cibule |
1 ks |
| červená cibule |
1 ks |
| bílá cibule |
1 ks |
| šalotka |
3 ks |
| lahůdkové cibulky |
2 ks |
| sterilované okurky |
5 ks |
| slepičí vejce |
4 |
| křepelčí vejce |
8 |
| červená kapie |
1 ks |
| stonky řapíkatého celeru |
3 |
| jablka různých odrůd |
2 |
| zelený hrášek |
5 lžic |
| Vitana Poctivá Tatarská omáčka |
4 lžíce |
| plnotučná hořčice |
2 lžíce |
| sůl (dle chuti) |
|
| pepř (dle chuti) |
|
| med (dle chuti) |
|
Příprava receptu
Brambory uvaříme den předem v solném roztoku (voda a sůl – 4:1). Je nutné, aby byly brambory bez známek poškození, nepopraskané. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev vaříme zvlášť v osolené vodě. Mrkev, všechny cibule a okurky nakrájíme na menší kostičky. Mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl. Červenou kapii týden předem spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a ve větších kusech vložíme do okurkového láku „natáhnout“ chuť. Křupavou ochucenou kapii pokrájíme na menší kostičky. Řapíkatý celer důkladně očistíme od tuhých vláken a nakrájíme na velmi jemné kousky. Dvě různé odrůdy jablek oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla. Slepičí a křepelčí vejce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na čtvrtinky a použijeme na dozdobení porcí. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně, promícháme.