Budete potřebovat
plechovka cizrny | 1 ks |
mrkev | 2 ks (menší) |
tahini pasta | 2 lžíce |
olivový olej | 3 lžíce |
šťáva z limeta | 1/2 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Vitana římský kmín mletý | 1/2 lžičky |
červená řepa | 1 ks |
tvaroh | 1 vanička |
Příprava receptu
Mrkvový humus
Cizrnu slijte, nálev z ní si nechte v misce. Pečenou mrkev vložte s cizrnou a všemi dalšími ingrediencemi do mixéru a mixujte dohladka. Pokud by byla směs příliš tuhá, přilijte nálev. Dochuťte solí a pepřem, případně zakápněte olivovým olejem.
Řepová pomazánka
Troubu rozpalte na 200°C. Řepu oloupejte, nakrájejte, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 40 minut, dokud nebude zelenina měkká. Upečenou řepu rozmixujte se stroužkem česneku a tvarohem/lučinou. Dochuťte solí a pepřem.