Budete potřebovat
| plechovka cizrny | 1 ks |
| mrkev | 2 ks (menší) |
| tahini pasta | 2 lžíce |
| olivový olej | 3 lžíce |
| šťáva z limeta | 1/2 ks |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Vitana římský kmín mletý | 1/2 lžičky |
| červená řepa | 1 ks |
| tvaroh | 1 vanička |
Příprava receptu
Mrkvový humus
Cizrnu slijte, nálev z ní si nechte v misce. Pečenou mrkev vložte s cizrnou a všemi dalšími ingrediencemi do mixéru a mixujte dohladka. Pokud by byla směs příliš tuhá, přilijte nálev. Dochuťte solí a pepřem, případně zakápněte olivovým olejem.
Řepová pomazánka
Troubu rozpalte na 200°C. Řepu oloupejte, nakrájejte, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 40 minut, dokud nebude zelenina měkká. Upečenou řepu rozmixujte se stroužkem česneku a tvarohem/lučinou. Dochuťte solí a pepřem.
Produkty k receptu