Budete potřebovat

plechovka cizrny 1 ks
mrkev 2 ks (menší)
tahini pasta 2 lžíce
olivový olej 3 lžíce
šťáva z limeta 1/2 ks
sůl špetka
pepř špetka
Vitana římský kmín mletý 1/2 lžičky
červená řepa 1 ks
tvaroh 1 vanička

Příprava receptu

Mrkvový humus

Cizrnu slijte, nálev z ní si nechte v misce. Pečenou mrkev vložte s cizrnou a všemi dalšími ingrediencemi do mixéru a mixujte dohladka. Pokud by byla směs příliš tuhá, přilijte nálev. Dochuťte solí a pepřem, případně zakápněte olivovým olejem.

Řepová pomazánka

Troubu rozpalte na 200°C. Řepu oloupejte, nakrájejte, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 40 minut, dokud nebude zelenina měkká. Upečenou řepu rozmixujte se stroužkem česneku a tvarohem/lučinou. Dochuťte solí a pepřem.



Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Římský kmín mletý Římský kmín mletý